top of page
Soothing Bell

Stresshantering

Vårt liv går till stor del ut på att prestera på olika sätt, i skolan eller på jobbet, men också privat och på fritiden. Vi sätter mål och driver oss själva för att bli framgångsrika på jobbet, ha ett fint hem, vara engagerade föräldrar och partners, samt träna för att hålla oss friska. Och det här är helt naturligt. Vi människor vill oftast framåt och vidare, men problemet uppstår när det blir för mycket av det goda.

Stress är i grunden en livsviktig funktion vi har för att rädda oss i akuta situationer, men om vi inte aktivt och löpande ser till att reflektera och få återhämtning finns risk för ohälsosam stress.


Stress kan uppstå av olika orsaker. Det vi oftast tänker på först är att något inträffar eller att vi har för mycket att göra, men det kan också vara stressande att befinna sig i en situation där vi inte får stimulans, inte blir sedda, inte får uppdrag som motsvarar kompetensen. Eller så kan vi ha varit för länge i samma roll och tappat engagemang.

Stress kan också handla om något vi omedvetet går och bär på. Ett svart moln som hänger över oss, som vi inte riktigt kan hantera. Ett identifierat eller oidentifierat hot.

 

Stress kan visa sig genom olika fysiska och psykiska symtom och om vi inte uppfattar varningarna och tar dem på allvar, säger kroppen till slut stopp och vi riskerar en långvarig utmattning.

_edited.jpg

Jag kan hjälpa dig att reflektera, sortera, prioritera och bolla. Vi kan tillsammans titta på just din situation, din önskan med livet, dina mål, vad du behöver för att ha ett bra liv i balans.

Kontakt

Tveka inte att boka ett första kostnadsfritt samtal, där vi pratar om din situation och hur jag skulle kunna hjälpa dig.

bottom of page